Image 1 0548 52 15 15

Uw caravan winterklaar maken? Wij geven 5 tips!

Welkom bie Knobben

Uw caravan winterklaar maken? Wij geven 5 tips!

Is de vakantie voor u nu echt voorbij? Dan raden wij aan om uw caravan winterklaar te maken.

Natuurlijk wilt u in 2024 weer genieten van een zorgeloze vakantie met uw caravan. Het is dan prettig als u uw caravan zonder problemen uit de opslag kunt halen. Een grondige voorbereiding is van groot belang. Waar bewaart u de caravan en waar moet u rekening mee houden. Met onze tips vergeet u niets!

1. Kies voor een overdekte winterstalling

Kies een overdekte stalling voor optimale caravanbescherming. Buiten stallen kan schade door regen, sneeuw, hagel en uv-straling veroorzaken.

2. Zorg voor een grondige reiniging van uw caravan

Reinig uw caravan grondig om lakbeschadiging en schimmel te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor onze uitgebreide schoonmaakdienst bij het winterklaar maken van uw caravan.

3. Tap de boiler af!

Voorkom schade door bevriezing in de winter: leeg de boiler, toilet, leidingen en watertank om tevens bacteriën, afzettingen en slijmvorming te vermijden.

4. Laat het gas afpersen

Voor uw veiligheid: gas afpersen is cruciaal om het risico van ontvlambaar gas te minimaliseren. Naast het sluiten van de gasflessen, is het noodzakelijk om ze af te persen.

5. Haal de accu’s uit uw caravan

Vermijd koude temperaturen voor accu’s om hun levensduur te behouden. Berg accu’s, zoals de mover-accu, in de winter op een geschikte locatie en laad ze regelmatig op voor verlengde levensduur.

Uw caravan winterklaar maken bij Knobben

Onderhoud van uw caravan is erg belangrijk om de veiligheid van uw vakantie en uw investering te waarborgen. Een goed onderhouden caravan vermindert het risico op pech onderweg en onverwachte reparaties. Het zorgt er ook voor dat uw caravan zijn waarde behoudt en langer meegaat. 

Wanneer wij uw caravan winterklaar maken, controleren wij al deze aspecten en geven wij u handige tips. Heeft u uw caravan nog niet winterklaar gemaakt? Wij staan voor u klaar om te helpen!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?