Winterklaar maken caravan of camper

Winterklaar

Winterklaar maken van uw caravan of camper

Staat u op het punt om uw caravan of camper weer naar de stalling te brengen. Want het seizoen is nu écht voorbij? Of heeft u uw wagen naar de stalling gebracht maar deze nog niet winterklaar gemaakt? Dan is het verstandig om uw caravan of camper (alsnog) winterklaar te maken. Lees hier waar u aan moet denken bij het winterklaar maken.

Waarom winterklaar maken?

Onbezorgd op vakantie. Als het weer voorjaar is, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer op vakantie. Het is dat fijn dat u uw wagen zonder gebreken uit de stalling haalt. Daarvoor is het handig om de caravan of camper winterklaar te maken.

Schoonmaken van uw caravan of camper

Allereerst is het verstandig om de wagen van binnen en van buiten grondig schoon te maken.  Vuil zoals hars, vogelpoep kan ervoor zorgen dat de lak wordt aangetast en dat er blijvende schade ontstaat. Als u echt wil dat uw wagen weer helemaal spik en span is, dan kunt u uw caravan ook waxen.

Verzorg ook de binnenkant van de caravan, maak het schoon met een sopje, zodat er geen schimmel ontstaat. Zet de koelkast open op de ontluchtingsstand, ook om schimmelvorming te voorkomen. Laat rolgordijnen open, als u ze sluit komt er spanning op de veren. En zet het ventilatierooster open of de ramen op ventilatiestand.

Als wij uw caravan of camper winterklaar maken zorgen we voor een grondige schoonmaak.

Controleer watersystemen

In de winter kan het gaan vriezen, meestal is een caravan- of camperstalling niet geïsoleerd en kan het in die ruimten ook gaan vriezen. Het is daarom heel erg belangrijk om alle watersystemen, zoals boilers, leidingen en watertanks, te controleren op water.

Het uit laten lopen van het water doet u door de watertanks leeg te laten lopen en alle kranen open te draaien om de leidingen leeg te laten lopen. De boiler laat u leeglopen door het hiervoor bestemde kraantje open te zetten.

Tijdens onze winterklaar-maak-service controleren wij alle watersystemen.

Controleer de carrosserie

Het is verstandig om de carrosserie van uw wagen te controleren. Is er schade? Beginnend slijtage of roest? Dan is het verstandig om dit te laten repareren, zodat de schade niet meer wordt. Schade repareren of onderhoud uitvoeren tijdens de winter betekent dat je de wagen in het kampeerseizoen niet hoeft te missen!

Laat het gas afpersen

Vanwege veiligheidsredenen is het heel erg belangrijk om gas af te persen. Gas dat ontsnapt uit een gasfles is licht ontvlambaar en bovendien vormt het een extra groot risico wanneer er onverhoopt brand uitbreekt in de stalling. Dus naast dat u de gasflessen afsluit, moeten ze ook afgeperst worden. Controleer dan ook direct hoe oud de gasslang en drukregelaar zijn, deze moeten na 4 jaar (gasslang) of 10 jaar (drukregelaar) vervangen worden.

Haal accu’s uit uw wagen

Accu’s kunnen slecht tegen kou. Lage tempraturen hebben een negatieve invloed op de levensduur van accu’s. Zorg er daarom voor dat de accu’s zoals de accu van uw mover bij u thuis zijn opgeslagen tijdens de winterperiode. Leg ook regelmatig de accu aan de lader. Ook dit bevordert de levensduur van uw accu’s.

Als wij uw caravan of camper winterklaar maken controleren wij al deze punten en geven wij u tips.

Dus heeft u uw wagen nog niet winterklaar? Wij helpen u graag!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?