Wie is het gezicht achter Knobben?

Kees Schreuder

Wie is het gezicht achter Knobben?

Maak kennis met Kees Schreuder

Een bijzondere start

Kees Schreuder is zijn carrière als eigenaar van Knobben Caravans en Campers op een bijzondere manier begonnen. Terwijl hij vertelt hoe het gegaan is, begint hij een beetje te lachen: “Ik weet het nog heel goed. Het was 2009 toen ik werd gebeld door een investeerder met veel vermogen uit mijn netwerk. Hij nodigde me uit om op een bepaalde plek te komen. Ik had geen idee waar het om ging of wat ik kon verwachten. Eenmaal op die plek aangekomen, zei de investeerder dat ik eens naar buiten moest kijken. Hij doelde naar een caravan- en camperbedrijf die aan de overkant stond. Hij was bereid erin te investeren met als voorwaarde dat ik er een succes van maakte. Het was destijds een familiebedrijf waar de uitdaging uit was, maar in de basis wel goed en interessant genoeg was om opnieuw op te bouwen.

kees schreuder
kees schreuder

Beslissing gemaakt en uitgevoerd

In het begin had ik niets met caravans of campers, ik was verkoper van vrachtwagens, daar lag mijn ervaring en voelde ik me fijn bij. Ik wist dat het een avontuur zou worden en wilde zeker weten te kunnen vertrouwen op het personeel. Toch heb ik er niet lang over na hoeven te denken. Het reorganiseren kon beginnen en inmiddels kunnen we zeggen dat het een succes is. Onze klanten zijn zeer tevreden en het personeel voelt zich op hun plek. Kees was al bekend met Bünte Benelux en kende Erwin Langenhof vanuit zijn netwerk. We horen dan ook bij een van de eerste klanten van Bünte. Vanaf 2018 doen we al zaken met elkaar en sinds de eerste dag ervaar ik hen als een zeer betrouwbare en vooral kundige leverancier. “De kennis van de techniek en producten die zij in huis hebben, is uniek. Wanneer een van onze monteurs kennis tekort komt over een bepaald product, dan hebben ze een kort lijntje met de binnendienst van Bünte. En andersom werkt het ook. Daarnaast heeft Bünte een snelle levering tegen concurrerende prijzen en problemen worden altijd netjes opgelost.

Op eigen benen naar de toekomst

De investeerder is terugbetaald en nu sta ik volledig op eigen benen. De pandemie was wel even spannend, maar de processen waren goed ingericht en er was een goede buffer. Plus caravans en campers raken nooit uit de mode!” De afgelopen jaren is er een enorme innovatieve sprong gemaakt in de branche. Bijvoorbeeld, complete onderstellen voor mobiele Tiny Houses en elektrisch aangedreven E Coco caravans. Maar ook lichtere campers, dankzij het chassis van een lichtgewicht composiet. “Je ziet dat fabrikanten enorm innoveren. Ze creëren steeds nieuwe behoeftes waar de eindgebruiker heel blij van wordt. Deze innovaties zorgen ervoor dat caravans en campers niet uit de mode raken. Ik zie hierdoor de toekomst met vertrouwen tegemoet en in de tussentijd blijven wij onze klanten goed bedienen’’, sluit kees af.

toekomst
Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?