Image 1 0548 52 15 15

Wat zijn de belangrijkste kampeertrends voor 2024?

Welkom bie Knobben

Het nieuwe kampeerseizoen start bijna!

Talloze kampeerliefhebbers hebben hun caravans al tevoorschijn gehaald en aan ons toevertrouwd voor een grondige inspectie. Het is inspirerend om te zien hoe goed voorbereid deze kampeerders zijn! Benieuwd naar het startsein van het nieuwe kampeerseizoen en de opkomende kampeertrends voor 2024? Ontdek het hier! 

 

Wanneer begint het kampeerseizoen?

Tegenwoordig zit u niet meer vast aan een bepaald seizoen als u met de caravan of camper weggaat. U kunt vaak het hele jaar door kamperen. Het paasweekend zien de meeste mensen toch als de start van het kampeerseizoen. De meeste campings openen dan weer hun deuren voor alle gasten. 

Dit jaar valt Pasen in het weekend van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april. In dit weekend gaan veel kampeerders er weer voor het eerst op uit met hun caravans. Een mooi weekend om warm te draaien voor de langere vakanties!

kampeertrends voor 2024

Wat zijn de belangrijkste kampeertrends voor 2024?

kampeertrends

Duurzaam kamperen

Duurzaamheid is een algemene trend, die vandaag de dag niet te missen is. Dit zie je ook bij de kampeertrends voor 2024. Voorheen nam u wellicht wegwerpartikelen mee voor het gemak, maar tegenwoordig kiezen velen voor duurzame en herbruikbare alternatieven. Deze verschuiving combineert zich met een toenemende neiging van kampeerders om spullen te lenen of tweedehands te kopen.

Ook ziet u dat er steeds meer campers en caravans zonnepanelen op het dak hebben liggen en tenten gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Of u nu klein begint door bijvoorbeeld metalen rietjes mee te nemen of grootschalig investeert in zonnepanelen, het kamperen verschuift naar een meer duurzame praktijk.

Zelfvoorzienend kamperen

Een opkomende trend in 2024 is ‘offgrid’ kamperen, ofwel zelfvoorzienend kamperen. U heeft in dit geval geen toegang tot water en/of elektriciteit meer (nodig). Door de nieuwste technieken kunnen steeds meer caravans en campers zelfvoorzienend zijn. Denk aan een drinkwatervoorraad, eigen installatie van gas en elektriciteit en een afvalwatertank.

Door draagbare accu’s, in combinatie met zonnepanelen, zijn er voor (dak)tenten en vouwwagens ook steeds meer mogelijkheden om zelfvoorzienend te zijn. 

kampeertrends
kampeertrends voor 2024

Winterkamperen

Ondanks dat het kamperen in het reguliere seizoen populairder wordt, blijft ook het kamperen buiten het seizoen toenemen. Door in de herfst of winter nog eens op pad te gaan met de caravan of camper, wordt het kampeerseizoen verlengd. Kamperen buiten het seizoen wordt ook steeds aangenamer, doordat er slimmere kampeerartikelen worden gemaakt. Zo kunt u denken aan airco’s, kachels, wintervoortenten en winterslaapzakken. Van de natuur en rust genieten in uw vrije tijd, ondanks dat het winter is, is toch heerlijk? 

Bent u een ervaren kampeerder? Dan heeft u waarschijnlijk de essentiële benodigdheden voor winterkamperen wel in huis. Bent u minder ervaren? Vaak zijn er ingerichte kampeerplekken, zodat er niks ontbreekt tijdens het winterkamperen. 

Bijzondere kampeermiddelen- en populariteit daktent

Wanneer we de kampeertrends voor 2024 bekijken, valt het op dat kampeerders allerlei voorwerpen als kampeermiddel gebruiken. De standaard tenten, caravans en campers zijn verleden tijd. Mensen gebruiken nu ook daktenten en zelfgebouwde of omgebouwde voertuigen als kampeermiddel.

Ondanks dat daktenten niet nieuw zijn, worden ze wel steeds populairder bij kampeerders. Dit wordt namelijk vaker als kampeermiddel gebruikt, omdat ze nu op meerdere auto’s passen. U slaapt daarnaast met een daktent niet op een koude grond en u kunt makkelijk verplaatsen van de ene kampeerplek naar de ander. 

kampeertrends voor 2024
kampeertrends voor 2024

Luxe snufjes en stijlvolle aankleding

Extra gemak en comfort tijdens het kamperen wordt toegankelijker door de steeds luxere snufjes bij nieuwe caravans en campers. De indeling van de caravan of camper wordt zo gemaakt, dat moderne apparaten zoals een airfryer of koffiezetapparaat erin kunnen. Ook kan er ruimte gemaakt worden voor een extra grote koelkast of volledige badkamer. 

Het valt ook op dat kampeerders steeds meer hun best doen om kamperen zo sfeervol mogelijk te maken, denk aan decoratie en sfeerverlichting op de kampeerplaats. Dit zien we ook terug in meubels. Een campinotafel is tegenwoordig geen standaard campingtafel meer. 

Heeft u alles in huis voor de volgende kampeertrip?

Op de camping erachter komen dat u iets bent vergeten, dat moeten we voorkomen! In de kampeerwinkel van Knobben vindt u een breed assortiment aan kampeerartikelen, zoals campingtafels, stoelen, barbecues, kookstellen, huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

Zeker weten dat u alles hebt? Kom gerust langs in onze showroom. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Bekijk ons aanbod

Wilt u graag met de caravan of camper op pad, maar heeft u er nog geen? Bekijk ons aanbod en vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?