Kamperen in de herfstvakantie

Herfstvakantie

Kamperen in de herfstvakantie

Wanneer de zomer ten einde loopt en de winterkou nog niet helemaal toeslaat, is de herfstvakantie de perfecte tijd om te kamperen. Geniet van bomen die oranje kleuren, bladeren die vallen en de ochtenddauw. Kamperen in de herfst brengt een tal van voordelen met zich mee.

Wat maakt herfstkamperen zo bijzonder?

Het grootste pluspunt van herfstkamperen is de rust. Hoewel er voor uw kinderen nog steeds genoeg leeftijdsgenootjes zijn om mee te spelen, is het aanzienlijk rustiger dan tijdens de drukke zomervakantieperiode. Dit betekent dat u kunt genieten van de natuur zonder de drukte en lawaai die tijdens het hoogseizoen.

Daarnaast biedt herfstkamperen de kans om seizoensgebonden gerechten te bereiden en te proeven. Denk aan: pompoensoep, zoete aardappelfrietjes en ‘s ochtends boven het kampvuur. De herfst heeft een eigen menukaart die uw kampeerervaring nog specialer maakt.

Heeft u nog geen kooktoestel voor het bereiden van deze heerlijke herfstgerechten? Kom eens langs in onze kampeerwinkel en bekijk ons ruime assortiment!

herfstvakantie
herfstvakantie

Kamperen in de herfst, is dat niet koud?

Hoewel de herfst koeler is dan de zomer, blijven de temperaturen over het algemeen mild genoeg om zonder te veel voorzorgsmaatregelen op pad te gaan. Met geschikte kleding en uitrusting kunt u zich comfortabel warm houden. In veel gebieden is het doorgaans droger dan nat.

Bovendien bieden veel campings overdekte zwembaden die het hele jaar geopend zijn, zodat u toch kunt genieten van recreatieve activiteiten. En als bonus hoeft u zich minder zorgen te maken
over muggen, wat het kamperen aangenamer maakt.

Wilt u weten welke campings er geopend zijn in de herfstvakantie? Kijk dan op de website van Ardoer.

5 tips voor het kamperen in de herfstvakantie

  • Neem laagjes kleding mee, zodat u zich kunt aanpassen aan de wisselende temperaturen.
  • Zorg voor de juiste uitrusting, zoals een warme slaapzak en een goed geïsoleerde slaapmat.
  • Een regenbuitje hoort nu eenmaal bij de herfst. Voorkom verveling en neem wat spelletjes of een goed boek mee.
  • Neem droog hout mee voor het kampvuur. Een kampvuur biedt naast gezelligheid veel warmte.
  • In de herfst is het lastig om uw tent volledig droog mee naar huis te nemen. Zorg daarom dat u de tent grondig droogt voordat u deze opbergt.

Ga goed voorbereid op stap en laat u adviseren door één van onze medewerkers!

herfstvakantie

Heeft u alles in huis voor de volgende kampeertrip?

U kent het wel, op de camping erachter komen dat u iets bent vergeten. Daarom hebben wij onze winkelvoorraad weer aangevuld en geordend. In onze winkel vindt u een breed assortiment aan kampeerartikelen, zoals campingtafels, stoelen, barbecues, kookstellen, huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

Zeker weten dat u alles hebt? Kom gerust langs in onze showroom. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Bekijk ons aanbod

Wilt u graag met de caravan of camper op pad, maar heeft u er nog geen? Bekijk ons aanbod en vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?