Kampeerseizoen 2023

Kampeerseizoen 2023

Het kampeerseizoen is in aantocht!

Het is bijna zover! De voorjaarszon schijnt steeds meer, de bloemetjes bloeien en de bomen worden langzaam weer groen. Veel kampeerders haalden hun caravans al van stal en brachten deze voor een check naar ons. Deze kampeerders zijn goed voorbereid en dat vinden wij mooi om te zien! Maar wanneer begint het nieuwe kampeerseizoen en wat zijn de kampeertrends voor 2023? Lees het hier!

Wanneer begint het kampeerseizoen?

Met de campers en caravans van tegenwoordig zit u niet meer vast aan een bepaald seizoen en kunt u het hele jaar door kamperen. Toch zien de meesten mensen het paasweekend als de aftrap van het kampeerseizoen, dan gaan de meeste campings weer open.

Dit jaar valt Pasen in het “lange weekend” van 7 tot en met 10 april. In dit weekend gaan veel kampeerders er weer voor het eerst op uit met hun caravans. Een mooi weekend om warm te draaien voor de langere vakanties!

kampeerseizoen 2023 pasen

Wat zijn de belangrijkste kampeertrends van 2023?

duurzaam

Duurzaam kamperen

Duurzaamheid is één van de kampeertrends in 2023. Kampeerders kiezen tegenwoordig voor duurzame, herbruikbare materialen. Ze gebruiken bijvoorbeeld lichtere materialen, metalen rietjes, duurzaam pvc of milieuvriendelijke stoffen.

Daarnaast zien we steeds meer campers en caravans rondrijden met zonnepanelen op het dak. Of u het nou klein of groot aanpakt, kamperen wordt duurzamer.

Op verschillende plekken kamperen

Kampeerders kamperen steeds vaker op verschillende plekken. De reden: nieuwe kampeermiddelen bieden tegenwoordig meer gemak, waardoor het op- en afbouwen van de kampeerplek steeds sneller gaat.

Neem bijvoorbeeld de opblaasbare tent, deze kunt u in no-time op- en afbouwen.

kampeerseizoen 2023
kampeerseizoen 2023 noorwegen

Koelere kampeerbestemmingen zijn populair

Volgens de zoekresultaten in Google zien we dat koelere kampeerbestemmingen, zoals Ierland, Schotland, Noorwegen en Oostenrijk een opkomende trend zijn.

Dit komt vooral door de verwachte hoge temperaturen in de Zuid-Europese landen. De zomer van 2022 was namelijk de warmste zomer ooit gemeten in Europa.

Kamperen in eigen land

Deze kampeertrend is al jaren lang erg populair onder kampeerders. Kamperen in eigen land was altijd al populair in de ‘’kleine vakanties’’, maar volgens de zoekresultaten verwachten we dat veel Nederlanders dit jaar ook in de zomer in eigen land blijven.

Het liefst kamperen Nederlanders in een rustige omgeving. Wij geven graag een aantal mogelijkheden!

kampeerseizoen 2023

Heeft u alles in huis voor de volgende kampeertrip?

U kent het wel, op de camping erachter komen dat u iets bent vergeten. Daarom hebben wij onze winkelvoorraad weer aangevuld en geordend. In onze winkel vindt u een breed assortiment aan kampeerartikelen, zoals campingtafels, stoelen, barbecues, kookstellen, huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

Zeker weten dat u alles hebt? Kom gerust langs in onze showroom. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Bekijk ons aanbod

Wilt u graag met de caravan of camper op pad, maar heeft u er nog geen? Bekijk ons aanbod en vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?