Tips voor het kamperen

tips kampeervakantie

Tips voor het kamperen

Het kampeerseizoen is begonnen!

Alle kampeerartikelen zijn gekocht en u bent klaar om te kamperen, maar bent u goed voorbereid?

Bij het kamperen is een goede voorbereiding en lezen van tips belangrijk. Heeft u de juiste tent? Is de tent waterbestendig? Houd u rekening met onverwachtse omstandigheden? Deze vragen zijn belangrijk om zonder zorgen te kamperen, daarom zetten wij een aantal belangrijke kampeertips voor je op een rijtje. Deze kampeertips komen van onze klanten en eigen ervaringen.

Tip 1. Hoe voorkomt u wateroverlast?

Om wateroverlast te voorkomen graaft u een klein geultje rondom de tent. Zorg dat de tent met de achterkant naar het westen staat, de wind komt hier het vaakst vandaan.

Tip 2. Houd rekening met de ondergrond van campingplaatsen

De ondergrond van campingplaatsen is regelmatig los en niet van goede kwaliteit. Daarnaast kan het zijn dat u op een grond stuit met veel stenen. Neem daarom diverse soorten gereedschap en haringen mee, zodat u altijd voorzien bent van de juiste materialen.

Tip 3. Plaats uw tent niet onder struiken of bomen

Plaats uw tent niet onder struiken of bomen om schade aan de tent te voorkomen. Bij regen druppelt het nog een tijd na op de tent, wat voor schade zorgt. Ook heeft u onder struiken en bomen meer last van insecten.

Tip 4. Voorbereiden zelf koken

Gaat u tijdens het kamperen zelf koken? Zoek dan thuis eerst wat recepten op. Op de meeste campings zijn de supermarkten niet groot en heeft u niet veel keuze. Kies daarom voor makkelijke recepten, deze zijn ideaal voor op de camping.

Tip 5. Denk aan een EHBO-set

Neem altijd een EHBO-set mee tijdens het kamperen. Met een aantal medische producten bij de hand kunt u dan altijd een wondje ontsmetten en behandelen.

Tip 6. Afbreken tent

Zorg bij het afbreken van de tent dat deze droog en schoon is. De tent blijft zo langer bruikbaar en u bespaart veel werk voor thuis.

Wij wensen u een fijne kampeervakantie!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?