Zorgeloos genieten van het kampeerseizoen 2021!

Met het prachtige weer van de afgelopen weken krijgt u toch zin om te kamperen? Gelukkig komt het kampeerseizoen eraan en het belooft een prachtig seizoen te worden. Wilt u zorgeloos genieten van het kampeerseizoen? Lees dan snel verder. Want wij vertellen in deze blog alles over het belang van het goed onderhouden van uw caravan.

Vergeet het onderhoud niet!

Tijdens uw welverdiende vakantie wilt u ook optimaal en zorgeloos genieten van deze periode. U moet er niet aan denken om dan met een lekke band te staan of dat u een gasek heeft. Daarom is het laten nakijken van uw caravan erg belangrijk.

BOVAG Gecertificeerd bedrijf

Als eerst is het erg belangrijk dat u het onderhoudt laat uitvoeren door een BOVAG gecertificeerd bedrijf. Zij moeten namelijk voldoen aan de hoge eisen van de BOVAG, waardoor u verzekert bent van goed onderhoud. Ze hebben hiervoor een checklist met alle onderdelen die gecontroleerd moeten worden. Deze checklist krijgt u mee en is direct uw bewijs van het goed onderhouden van de caravan. Dit is weer goed voor de verkoop van de caravan.

Belangrijke onderdelen

Alle onderdelen van de BOVAG checklist voor het onderhoud van uw caravan zijn belangrijk. Maar we hebben samen met onze monteur Leo vier controles uitgelicht voor het onderhouden van de caravan: De banden, gasleidingen, vocht en de lagers.

Banden controle

Over het algemeen rijden caravans niet heel veel, dus slijtage is niet het grootste risico. Maar uitdroging des te meer, door het uitdrogen van de banden kunt u bijvoorbeeld een klapband krijgen. Bovag adviseert ook om eens per zes jaar nieuwe banden aan te schaffen.

Gasleidingen

De caravan heeft diverse gasleidingen, een lekke gasleidingen met alle gruwelijke gevolgen van dien, zit niemand op te wachten. Toch zien we vaak lekkage in de gasleidingen, dus laat het voor de zekerheid nakijken!

Vocht

Uw caravan moet (waarschijnlijk) een heel seizoen buiten staan. Helemaal als we in Nederland gaan kamperen, krijgt de caravan veel weersomstandigheden te verduren. Daarom moet er goed gecontroleerd worden op (mogelijke) vochtplekken. Waterschade kan voor heel veel problemen zorgen die u gemakkelijk kunt voorkomen!

Lager controle

Een minder bekende maar misschien wel de meest belangrijke controle is het controleren van de lagers in de banden. Tegenwoordig worden caravans zwaarder, maar de lagers blijven hetzelfde. Hierdoor komt er meer gewicht op de lagers en is de kans dat ze kapot gaan groter. Een kapotte lager kan ervoor zorgen dat de caravan vastloopt of dat u een klapband krijgt. Dus laat ze goed controleren door een expert!

Maar zoals we al zeiden zijn alle onderdelen die op de Bovag checklist staan, belangrijk voor uw kampeerplezier. Geniet zorgeloos van uw ultieme vakantie dankzij het kwalitatieve onderhoud van Knobben Caravans en Campers.

Plan het onderhoud op tijd in!

Maak tijdig een afspraak, onze agenda begint al aardig vol te stromen!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?