Een caravan kopen, waar begint u?

Bent u van plan om een caravan te kopen? Maar weet u niet waar u moet beginnen met uw zoektocht en wilt u voorbereid op pad?

Wij helpen u een handje. In slechts 4 stappen weet u precies waar u aan moet denken als u uw droomcaravan zoekt. Komt u er niet uit? Onze adviseurs helpen u graag!

Een nieuwe of een gebruikte caravan.

Allereerst is het verstandig om een keuze te maken of u een nieuwe of een gebruikte caravan wil. Een tweedehands caravan is goedkoper in de aanschaf maar hebben vaak meer onderhoud. De afschrijving is van zowel een nieuwe of een oude caravan laag.

Knaus-Silver-Edition

Wat is het doel van uw vakantie en de caravan?

Bepaal het doel van uw vakantie. Is dat een gezinsvakantie in een compacte caravan of juist een caravan met veel ruimte? Kijk ook hoeveel zit- en slaapplekken u nodig heeft en welke indeling het beste bij u past. Losse bedden, stapelbed, hoekbank of een treinzit er zijn zoveel mogelijkheden!

Wilt u alleen in de zomer of ook in de winter op vakantie met uw caravan? Dan is een verwarming of juist een airco een overweging. Hoeveel belang hecht u aan de keuken en welke indeling vindt u handig voor het koken?

Met welke auto gaat u op vakantie?

Met welke auto bent u van plan om op vakantie te gaan? Niet onbelangrijk is om te weten hoeveel gewicht jouw auto mag trekken én welke rijbewijzen u nodig heeft. Met een B mag rijbewijs u met een aanhangwagen rijden die (inclusief laadvermogen) niet meer dan 750 kilo weegt.

In bepaalde gevallen is een rijbewijs B wel toegestaan om een zwaardere aanhangwagen te trekken. De aanhangwagen mag niet meer wegen dan de auto die de aanhangwagen trekt. U heeft een B-E rijbewijs nodig voor het rijden met een aanhanger met twee assen of een gewicht boven de 3500 kg.

Bepaal het budget voor uw nieuwe caravan

Start vervolgens uw zoektocht online. Vergelijk de prijzen van verschillende caravans. Het verschil tussen de merken qua design, inrichtingen en kosten. Dan weet u welke prijs gangbaar is voor de caravan die u in gedachten heeft.

Heeft u een goed beeld van wat u mooi vindt, of weet u het niet zeker? Onze adviseurs helpen u graag om uw droomcaravan te vinden. Daarbij houden we rekening met al uw wensen en eisen.

U bent Welkom Bie Knobben.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?