Ga kamperen in Noorwegen

Kamperen in Noorwegen

Kamperen in Noorwegen

Noorwegen is een land dat vele verschillende karakters kent. U kunt eindeloos veel verschillende vakanties houden in dit prachtige land, dus ook winterkamperen! Het maakt niet uit of u kiest voor een ontspannende vakantie of een actieve vakantie, alles is mogelijk in Noorwegen. De imposante besneeuwde Noorse fjorden met romantische vissersdorpjes, steile bergpieken die uit kijken op de zee en prachtige meren. Noorwegen heeft alle ingrediënten in huis voor een onvergetelijke winterreis. Een aantal van deze ingrediënten willen we graag met u delen.

Wildkamperen in Noorwegen

In Noorwegen mag u (bijna) overal wildkamperen. Dat komt omdat in Noorwegen (Zweden en Finland) het allemansrecht geldt. Dat houdt in dat u mag kamperen waar u maar wilt, áls u maar uit de buurt blijft van gecultiveerd land en privé terreinen. Ver weg van de bewoonde wereld. Weg van het drukke en gelande leven in Nederland, even helemaal niks en niemand. Houd er wel rekening mee dat er écht helemaal niks en niemand is. Oftewel er is geen toilet, stroom, douche, supermarkt en ga zo maar door. 

Het allemansrecht geldt voor één nacht. Na één nacht moet u weer door naar de volgende locatie.

Wintersport in Noorwegen

In de winter ligt er genoeg sneeuw in Noorwegen om verschillende wintersport activiteiten uit te voeren. Er zijn veel verschillende pistes in Noorwegen te vinden. Alpineskiën is erg kindvriendelijk, maar dit maakt het zeker niet saai. Drie of veertig jaar oud, prof of nieuweling, in Noorwegen kan iedereen skiën. Veel Noorse skigebieden hebben een skilift om de hoek. Geen stress om de bus te halen en geen gesleur met ski’s.

Het prachtige Hallingdal gebied in het zuiden van Noorwegen ligt in een prachtige dikke laag met sneeuw. In dit gebied kunt u heerlijk langlaufen, skiën of een prachtige sneeuwschoenwandeling maken. De bekendste plaatsen zijn Geilo en Gol.

Geilo is één van de oudste skigebieden in Noorwegen en kent maar liefst ruim 40 pistes. De hellingen hebben een hoogteverschil tot 378 meter en zijn maximaal twee kilometer lang.

Het noorderlicht van Noorwegen

Het noorderlicht is hét visitekaartje van Noorwegen, en wordt ook wel de aurora borealis genoemd. Dit mysterieuze, artistieke en sensationele natuurverschijnsel is soms goed te zien met het blote oog. Er wordt vaak gedacht dat het Noorderlicht alleen groen is, maar schijn bedriegt. Het licht kan uit meerder kleuren bestaan waaronder paars, blauw en roze. Het Noorderlicht zien is een ónvergetelijke ervaring.

Vooral in het noorden van Noorwegen is het goed zichtbaar. Bij een heldere koude winteravond, is het goed mogelijk dat u het Noorderlicht mag ervaren.

Huskysafari tijdens het kamperen

Een hondensledetocht in Noorwegen is een unieke en avontuurlijke ervaring naar enkele van ’s werelds laatste echte wildernisgebieden. Het hoge noorden van Noorwegen is een ideale bestemming voor hondensledetochten. Ontdek de kilometers lange ongerepte winterwonderland. Op verschillende locaties bevinden zich husky boerderijen met goed verzorgde en getrainde husky’s. De boerderijen bieden safari’s aan met een wisselende duur van 1 uur tot een week lang.

De beste caravan om mee naar Noorwegen te gaan

Kortom, Noorwegen is een echte múst om te gaan winterkamperen. Ga goed voorbereid op stap en laat u adviseren door onze medewerkers!

Bent u nog niet voorzien van een camper, caravan of heeft uw huidige camper of caravan geen winterbodem? Bekijk dan ons aanbod om de juiste camper of caravan te vinden!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?