Kamperen in de voorjaarsvakantie

Kamperen Voorjaarsvakantie

Kamperen in de voorjaarsvakantie

Het is bijna februari, dat betekent dat de voorjaarsvakantie alweer in aantocht is. De eerste (volledige) vakantie van dit jaar en de meest veelzijdige vakantie. Van skiën tot een zonvakantie, alles is mogelijk! En al deze vakanties zijn geschikt voor een kampeervakantie. Blijft u in Nederland, gaat u richting de sneeuw of toch naar de zon? Wij geven een aantal mogelijkheden!

Kamperen in februari in Nederland

Nog niet alle campings zijn open, maar er zijn zeker mogelijkheden. Er zijn zelfs een aantal campings volledig op winterkampeerders ingesteld. Het is belangrijk om te kijken wat u wilt tijdens de vakantie, het strand, een binnenbad of het bos. 

Het is wel verstandig om naar een camping te gaan met een binnenbad. Dat is altijd een activiteit die met ieder weer kan. Zo heeft u de camping van pretpark Duinrell met het Tikibad!

Het saniairgebouw is erg belangrijk in de winter. Zo heeft familiecamping De Vossenburcht een zeer luxe sanitairgebouw.

De Nederlandse stranden zijn erg populair in de zomer, maar in de wintermaanden kunt u er heerlijk rustig wandelen. Geniet met een dikke sjaal en muts op van prachtige sneeuw over de duinen en een winterse zeewind. Tot rust komen in de Duinen dus!

Naast het binnenbad, zijn er ook camping met een binnenspeelplaats. Voor kinderen is camping De Beerze Bulten een groot avontuur. Geliefd is het ‘Giga Konijnenhol’, een overdekt speelparadijs.

Zon-kamperen in Spanje 

Spanje, met name het Noorden van Spanje is vaak niet erg warm. Behalve in Barcelona, dankzij de nabijheid van de Middellandse Zee. De stad is perfect voor een vakantie en een stedentrip in februari. Er is hartstikke veel te doen, de winters zijn mild en u kunt overdag vaak gewoon in een dun jasje over straat. Ga lekkere tapas eten en bezoek wereldberoemde plekken zoals de Mezquita in Cordoba of de Alhambra.

kamperen voorjaarsvakantie sneeuw

Portugese Algarve

Heb je meer tijd? Kijk dan eens naar de Portugese Algarve. Gemiddeld is het in februari trouwens zo’n 16 graden. Door de vorm van de kustlijn met veel strandjes die tussen de kliffen liggen, voelt het er vaak nog warmer aan dat het echt is.

De Algarve is bovendien heel kindvriendelijk en eigenlijk is het ook wel heerlijk om Portugal in deze tijd van het jaar te zien wanneer het niet zo druk is

kamperen voorjaarsvakantie sneeuw

Kamperen tijdens de Wintersport in Oostenrijk

Fervent Wintersporter? Wist u dat u dit ook heel goed met de caravan kunt doen? Er zijn prachtige wintercampings in de buurt van wintersportfaciliteiten te vinden. Zo heeft u altijd uw eigen ‘chalet’ aan de piste!

Veel wintercampings liggen direct bij een skigebied. Omdat de campings vaak in het dal liggen, zijn wandelpaden en langlaufloipes vanuit de camping direct makkelijk toegankelijk.

Je kunt ook meerdere skigebieden in één wintersportvakantie bezoeken! Met een caravan of camper kunt u gemakkelijk een mooie rondreis maken en meerdere skigebieden combineren.

Bekijk ons aanbod

Bekijk ons aanbod en vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden voor winterkamperen!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?