Herfst kamperen

Herfstkamperen? Waarom niet!

Herfst en kamperen. Veel mensen vinden dit een vreemde combinatie, maar u weet niet wat u mist. De dagen worden dan wel korter, ze worden voor de natuurliefhebbers ook veel mooier! Herfst is de tijd om rond te wandelen in de gekleurde natuur, of om je hele inboedel op te pakken en naar het zonnige zuiden te vertrekken. Dus drink uw chocomelk op en ga erop uit deze herfst!

Hier zijn een aantal mooie suggesties voor deze herfst:

 

Nederland

De Veluwe

Laten we beginnen in onze eigen achtertuin, de Veluwe. Voor de natuurliefhebber is dit dé plek om te kamperen in de herfstvakantie. Fiets door de mooie gekleurde bossen of wandel over de heide. Er zijn ook verschillende activiteiten beschikbaar, zoals paardrijden en onder begeleiding van een gids een avondwandeling maken.

De Veluwe kent ook vele trekpleisters. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe bestaat uit 5.400 hectare bos, vennen, heide en stuifzand. Op het park bevindt zich het Kroller-Müller Museum en het Jachthuis St. Hubertus. Samen vormen deze een beroemde combinatie van natuur, kunst, monumenten en architectuur.

Ook voor kinderen valt er genoeg te beleven. Laat ze uitrazen in de Julianatoren (open tot 31 oktober), ga aapjes kijken bij de Apenheul of huur een ezel bij de Koperen Ezel in Epe.

Friesland

Het altijd mooie Friesland. Was men maar op Nederland zo trots als een Fries.. De provincie heeft vier nationale parken, UNESCO werelderfgoed en het mooiste gebied van Nederland. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen en er bevinden zich veel bezienswaardigheden. En als u er dan toch bent vergeet de steden Sneek en Leeuwarden niet.

Ten Noorden van Friesland liggen de Waddeneilanden. Tussen het vaste land en de eilanden ligt de Waddenzee. Met eb is er de mogelijkheid om een prachtige wandeling te maken over het wad. Op de eilanden zelf kunt u genieten van de knusse dorpjes met veel horecagelegenheden.

 

Duitsland

Beierse woud

Voor kampeerders is Zuid-Duitsland een ideale bestemming. Naast de prachtig gekleurde bossen van het Zwarte Woud bezit Duitsland ook andere schoonheden, zoals de bergen van Beieren. Hier komt u veel rivieren, meren, bergen, bossen en idyllische dorpjes tegen. Voor natuur- en cultuurliefhebbers is Beieren een bestemming die niet gemist mag worden. Hoogtepunten zijn de Chiemsee, München, Schloss Neuschwanstein en National Park Berchtesgaden.

 

Spanje

Valencia

Voor de zonliefhebbers is Zuid-Spanje de plek om naar toe te gaan deze zomer. Valencia is een regio in Spanje. De regio heeft een zeer lange kustlijn aan de Middellandse Zee. Ook kent de regio veel mooie steden, zoals Valencia, Benidorm en Allicante. In de herfst liggen de temperaturen rond de 21 graden Celsius. Warm genoeg om tot s ’avonds langs de stranden te wandelen en hier en daar een lekker terrasje te pakken.

Valencia heeft niet alleen een lange kustlijn, de regio heeft ook een prachtige natuur. Het natuurpark parque Natural de la Albufera is de bekendste. Het park is voornamelijk bekend om de rijst die er verbouwd wordt. Deze rijst wordt uiteindelijk voor de wereldberoemde paella gebruikt.

Noorwegen

Fjorden-Noorwegen

In de herfst kleuren de hei en de bomen in Noorwegen rood en geel. Door deze prachtige kleuren is de natuur in de herfst op zijn mooist in Noorwegen. Vooral bergachtige gebieden, zoals de Fjorden zijn erg mooi in deze tijd van het jaar. De Fjorden zijn beschermd gebied door UNESCO en dat is niet voor niks want, deze staan symbool voor de schoonheid van het traditionele Noorwegen. Wandel door het gebergte en geniet van het adembenemende uitzicht. Niet te vergeten is dit het jaargetijde van het wereldberoemde noorderlicht. Deze zijn voornamelijk te zien in het Noorden van Noorwegen.

Ook is de herfst het oogstseizoen in Noorwegen. Op de kaart staan lokale gerechten die een rijke smaak hebben die passen bij het koelere klimaat.

Wilt u meer informatie over kamperen in Noorwegen? Bekijk dan dit artikel!

 

Zwitserland

Alpen

Van half september tot begin oktober wordt het vee weer terug naar het dal gebracht. Dit worden almabtrieben genoemd. In veel plaatsen wordt het vee kleurrijk versierd en wordt dit uitbundig gevierd.

In de zomer lopen de temperaturen vaak tot ver boven de 30 graden op. Dit zorgt ervoor dat de lucht vaak mistig is. Doordat het in de herfst een stuk koeler is, is de lucht in de herfst op zijn helderst.

Naast de almabtrieb hebben de Alpen nog een andere herfsttraditie. Net over de grens in Italië, Zuid-Tirol, doen ze aan törggelen. Na de wandeling geniet u daar van kastanjes, jonge wijn en veel andere lekker dingen!

 

Bent u nog niet voorzien van een camper of caravan? Bekijk dan ons aanbod. Ga goed voorbereid op stap en laat u adviseren door één van onze medewerkers!

 

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?