5 tips om uw caravan winterklaar te maken

Winterklaar

5 tips om uw caravan winterklaar te maken

Is het vakantieseizoen voor u nu echt voorbij? Dan is het tijd om de caravan winterklaar te maken.

Volgend jaar wilt u natuurlijk weer op vakantie. Het is dan fijn dat u de caravan zonder gebreken uit de stalling haalt. Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Waar laat u de caravan en waar moet u verder aan denken? Met deze tips vergeet u niks!

Plaats uw caravan in een overdekte winterstalling

Een overdekte stalling is het beste voor elke caravan. U kunt de caravan ook buiten stallen, maar door regen, sneeuw of hagel kan de caravan flinke beschadigen. Daarnaast is uv-straling ook slecht voor de caravan.

Maak uw caravan goed schoon

Wij raden het aan om de caravan grondig schoon te maken. Vuil tast de lak aan, waardoor er blijvende schade ontstaat. Maak ook de binnenkant van de caravan schoon. Gebruik een sopje, zodat er geen schimmel komt.

Wilt u uw caravan uiterst schoon? Als wij uw caravan winterklaar maken zorgen we voor een grondige schoonmaak.

Tap de boiler af!

De winter komt eraan en dat betekent dat het kan gaan vriezen. Als er dan nog vloeistof in de boiler zit, bevriest de boiler en gaat deze kapot. Ook is het verstandig om het toilet, leidingen en watertank af te tappen.

Naast dat het bevriezen kan leiden tot flinke schade, kunnen de leidingen ook vervuild raken met bacteriën, aanslag en slijmvorming.

Laat het gas afpersen

Vanwege veiligheidsredenen is het heel erg belangrijk om gas af te persen. Gas dat ontsnapt uit een gasfles is licht ontvlambaar en het vormt een extra groot risico wanneer er onverwachts brand uitbreekt in de stalling. Dus naast het afsluiten van de gasflessen, moeten u ze ook afpersen.

Haal accu’s uit uw wagen

Accu’s hebben een hekel aan kou. Lage temperaturen zorgen voor een kortere levensduur van accu’s. Sla daarom de accu’s, zoals de accu van uw mover, op tijdens de winterperiode. Wilt u de levensduur van uw accu’s verlengen? Leg de accu dan regelmatig aan de lader.

Als wij uw caravan winterklaar maken controleren wij al deze punten en geven wij u tips.

Dus heeft u uw wagen nog niet winterklaar? Wij helpen u graag!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen we u ergens bij helpen?